Zapobieganie i leczenie powikłań po przyjęciu eksperymentalnych preparatów genetycznych nazwanych „szczepionkami przeciw Covid-19”
Ten artykuł jest w formie otwartej, tzn. będzie uaktualniany i na bieżąco wzbogacany w nowe informacje. Jest oparty na tysiącach badań naukowych oraz doświadczeniach w leczeniu własnych Pacjentów przez lekarzy z całego świata.
Preparaty genetyczne nazwane „szczepionkami przeciw Covid-19” zawierają toksyczne substancje takie jak tlenek i wodorotlenek grafenu, metale ciężkie, glikol polietylenowy i inne (tak wykazują badania z niezależnych laboratoriów ze wszystkich kontynentów). Uszkadzają narządy, tkanki, komórki, aparat genetyczny. Na poziomie komórkowym powodują olbrzymi stres oksydacyjny który staje się przyczyną zmian zapalnych, zwyrodnieniowych, nowotworowych.
Na szczęście są opracowane protokoły zapobiegawczo-lecznicze.
Antidotum na to stanowią przede wszystkim antyoksydanty – naturalne substancje które występują w ziołach, warzywach, owocach które chronią nasze tkanki przed w/w uszkodzeniami: polifenole, flawonoidy, katechiny, karotenoidy, likopen, wit. E, wit.C , selen, cynk i wiele innych.
1. Zalecenia podstawowe
Zdrowa dieta – np. śródziemnomorska.
ryby, warzywa sezonowe, owoce, kasze, orzechy, kakao, oleje spożywane na zimno: lniany, z czarnuszki, z ostropestu, i inne zdrowe rzeczy.
Płyny
Conajmniej 2,5 litra na dobę żeby dobrze nawodnić organizm. To co zawiera kofeinę lub teinę (kawa, herbata czarna) daje bilans ujemny czyli odwadnia. Tzw. energetyki syntetyczne wśród nich Cola odwadniają i zawierają substancje toksyczne. Alkohol też nie jest płynem w znaczeniu medycznym.
Płyny którymi się nawodnimy to woda, soki, herbaty ziołowe, zupy i inne. Szczególnie polecane są soki ze świeżo wyciskanych warzyw sezonowych oraz herbaty ziołowe bo zawierają bardzo dużo antyoksydantów.
Witamina D3
Powstaje w skórze pod wpływem słońca, w naszej strefie klimatycznej trzeba ją przyjmować doustnie conajmniej od września do maja ok. 4000-10 000 j.m. (I.U.) na dobę po posiłkach tak żeby poziom we krwi wynosił między 50 a 200 ng/ml (razy 2,5 = nmol/l) + wit. K2.
Najlepiej przyjmować wit D3 w komleksie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach czyli ADEK
Witamina C
Najlepiej liposomalna (nie jest tak szybko wydalana przez nerki) 1-3 razy dziennie 1000mg lub zwykła 5 razy dziennie 500-1000 mg
Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega 3
źródła:
-> ryby (poławiane w oceanach lub od polskich hodowców)
-> olej lniany kupiony w miejscu gdzie będzie wyjęty z lodówki bo tam musi być przechowywany, 1 lub więcej łyżek stołowych na zimno do posiłków
-> tran
-> preparat w kapsułkach
Magnez
Bardzo dobrym źródłem magnezu jest np. kakao – oprócz dużych ilości magnezu zawiera również dużo antyoksydantów. Gdy kakao posłodzimy miodem, mamy dodatkowe cenne substancje i antyoksydanty, które zawiera miód.
-> Magne B6 forte 2 x 1
2. Zalecenia dodatkowe z powodu przyjęcia w/w eksperymentalnych preparatów
Antyoksydanty
Są to naturalne substancje, które występują w ziołach, warzywach, owocach, które chronią nasze tkanki przed uszkodzeniami, czyli zmianami zwyrodnieniowymi, zapalnymi, nowotworowymi.
Spośród nich szczególnie polecana jest
N-acetylo-cysteina (NAC)
Z niej w nasz organizm produkuje glutation, który jest naszym naturalnym wewnątrzkomórkowym antyoksydantem.
-> dawka 3 razy 500 mg
-> lub wyższa 2 razy 1000 mg zwłaszcza w razie już występujących powikłań
-> NAC jako suplement diety najłatwiej znajdziemy w sklepie zielarskim lub ze strony dobrej firmy produkującej suplementy.
Herbatka z pędów sosny
Mniszek lekarski korzeń i liście
Herbatki i inne przetwory z dwóch powyższych roślin zawierają kwas szikimowy, który przynajmniej do pewnego stopnia zwalcza negatywne skutki działania grafenu.
Inne antyoksydanty
lub ich bogate źródła:
-> kwas alfa-liponowy (ALA): 200-600 mg/dobę
-> witamina E: 10-100 mg/dobę
-> kwercetyna 2 x 500 mg (np. cebula i kapusta zwłaszcza czerwone) + cynk ok. 20-40 mg (np. pestki dyni)
-> resweratrol (ciemne winogrona)
-> sok z aronii (chroni do pewnego stopnia nawet przed skutkami promieniowania radioaktywnego)
-> sok z kiszonych buraków (skuteczne działanie przeciwnowotworowe, wzmocnienie organizmu, odbudowa prawidłowych bakterii w jelitach)
-> inne kiszonki (utrzymanie prawidłowych bakterii w jelitach)
-> soki ze świeżo wyciskanych warzyw sezonowych (min. dynia, papryka) a także owoców, zwłaszcza ciemnych owoców
-> zielone warzywa sezonowe np. szpinak, jarmuż, brokuły
-> kurkuma z dodatkiem czarnego pieprzu
-> miód i pyłek kwiatowy
-> kakao
Witaminy z grupy B (są potrzebne do prawie wszystkich procesów metabolicznych w organizmie)
Bardzo dobrym naturalnym źródłem są drożdże piekarskie po ich zabiciu, zawierają kilkadziesiąt witamin z grupy B z odpowiednimi enzymami które pozwalają się dobrze wchłaniać z przewodu pokarmowego. Gotujemy 1-2 szklanki wody, do wrzątku wrzucamy rozkruszone drożdże, po rozmieszaniu gdy tylko zaczną kipieć – wyłączamy gaz i po ostudzeniu pijemy 2-3 razy na tydzień, do smaku można posłodzić miodem.
Należy szukać dobrych źródeł suplementów zwłaszcza w obecnym czasie (np. polskie firmy „Aliness”, „Bicaps”), unikać globalistycznych (ostatnio złe wiadomości pojawiły się o firmie „NOW” ).